lördag 28 februari 2009

Mer bloggcandy

Jag har hittat att Tingtura ska vara på mässan i Göteborg och de just nu lottar ut biljetter i sin blogg. Hade tänkt att besöka deras monter på mässan och hoppas att de har fått in de hela arken med Sagoväsen igen tycker att de är så härliga.


Titta även in till Marlenes bloggen för lite härligt bloggcandy och för att inte tala om all inspiration!


fredag 27 februari 2009

Altrade ljus

Blev inspirerad av Eva för ett tag sedan att altra ett ljus. Fick för mig att jag skulle göra det igår kväll som en "krya på dig"-present till min mormor som just nu har väldigt ont i ryggen. Jag gjorde ett i gröna nyanser som passar henne väldigt bra. Tyvärr blev inte fotot så bra...Hon blev jätteglad och beställde ett som en "gå bort"-present. Jag gjorde det i lite ljusare och vårigare i färger. Nu ska jag och min sambo laga en sen middag och sedan tillbringa resten av kvällen i soffan vilket kommer att bli riktigt skönt. Känner mig lite stel och slö så jag hoppas att jag inte är på väg att bli sjuk.

Ha en trevlig fredag kväll!

Kram

torsdag 26 februari 2009

"Mode kort"

Här kommer det andra kortet som jag gjorde på pysselträffen tillsammans med Carina för en vecka sedan. Det är ett beställningskort till en tjej som fyller 16 år och hennes stora intressen är kläder och smink vilket gärna fick synas på kortet. En riktig utmaning då inget bland mina pysselsaker passar in på det temat. Men som tur var hittade min sambo dessa stickers på Panduro och där hittade jag även den sötta lilla galjen. Layoten har jag liftat från Lillnettan. Nu ska jag titta lite på tv innan det är dags att gå och sova.
Kram


Bloggcandy med mässbiljetter

Har via Mill@n hittat dessa två ställen, MiMa´s Scrapbooking och Designat där man kan vinna en biljett till Nordiska stämpel och scrapmässan i Göteborg den 7-8 mars. Hade varit jätteroligt att åka upp ditt och shoppa loss och få inspiration :-) Funderar på att åka på lördagen....

Kram


tisdag 24 februari 2009

Kortskissen

Som inspiration till detta kortet har jag jobbat utifrån en skiss hos Kortskissen. De har väldigt enkla roliga skisser där. Tulpanerna har jag färglagt med ProMarker och sedan satt lite 3D- lack på själva blomman.

Ha en bra dag!

Kram


söndag 22 februari 2009

Sju sanningar om mig

Har blivit utmanad av Mill@n att berätta sju sanningar om mig. Så här kommer de:


1. Jag tycker om att sova länge och ta det riktigt lugnt på helgmornarna.

2. Jag tycker om att organisera saker och halva nöjet med att pyssla är att organisera pysselsakerna.

3. Har nästan alltid en kaffekopp i högsta hug.

4. Jag tycker om att gå på fotbollsmatcher tillsammans med min bror, framför allt när Mff spelar.

5. Jag är väldigt intresserad av blommor och vill gärna veta vad de heter, vilda som trädgårdsblommor eller krukväxter.

6. Jag driver min sambo galen emellanåt när jag hamnar i en intensiv pysselperiod.

7. Tittar sällan på Tv men när jag tittar är det kriminalserier som gäller.

Jaha det var sju sanningar om mig och nu är det dags att utmana sju personer att göra samma sak. Så jag utmanar Eva, Lotta, Sus, Carina, Lillnettan och Camilla. Hm det blev vist bara sex personer...

Nu till reglerna:

1. Länka till den som utmanade dig.

2. Berätta sju personliga sanningar om dig själv.

3. Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg.

4. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så de uppmärksammar att de blivit utmanade!


lördag 21 februari 2009

Kort i kortet

Var hemma hos Carina på pysselstund i torsdags. Vi satt många timmar och jag fick gjort två och ett halvt kort. Till sist var jag så trött att all inspiration var borta. Det första kortet jag gjorde liftade jag nästan rakt av från Carina. Det blev ett kort i kortet med en renruta. Så här ser det ut på insidan.
Sambons far fyllde år i torsdags och nu ikväll ska vi ditt på middag för att fira honom. Tänkte att detta kortet kunde få följa med presenten...
Ha en trevlig kväll!

Kram


fredag 20 februari 2009

Blogg candy

Titta in hos Deleelsia för att vara med och tävla om detta blogg-godiset.



onsdag 18 februari 2009

Scrapverkstad

I söndags var jag på Scrapverkstad hos Studiefrämjandet här i Lund. Jag passade på att göra det sista på änglakortet, som jag visade i förra inlägget, och så började jag på detta till Barbro. Man skulle ha med sig sina egna saker men det fanns även vissa verktyg som man kunde låna. Det fanns ett annat alfabet från QK än vad jag har, som jag passade på att använda till dessa bokstäver och siffror som jag använt. Jag kommer tyvärr inte ihåg vad det heter, lite synd för jag blev väldigt förtjust i det. Jag fick även lite tips när det gäller att färglägga med ProMarker och jag blev väldigt nöjd med resultatet på Tilda. De hade även retropunchar som jag passade på att använda. De ligger annars högt upp på listan av verktyg som jag vill ha. Nu ska jag packa ihop lite pysselsaker, ska sitta tillsammans med Carina imorgon, ser verkligen fram emot det. Kram




måndag 16 februari 2009

Stämpelstudions skisstävling

Stämpelstudion har haft en skisstävling i sin blogg fram till igår, sent igår kväll skickade jag in mitt bidrag (ute i sista minuten som vanligt *suck*). Man skulle använda minst en stämpel från Stämpelstudion och jag använde mig av Angi's ängel. Jag har färglagt henne med ProMarker och blev nöjd med resultatet, men vist behövs mer övning för att få det riktigt bra. På vingarna tog jag silver stickles för jag hade inte någon bra färg att måla vingarna med.




Utlottning

Hos Kreativt Kaos kan du fram till den 21/2 vara med och tävla om detta alfabetet till Revolution (Qk). Ha en riktigt bra måndag! Kram




lördag 14 februari 2009

Bröllopskort

Har ett par kompisar som ska gå på bröllop idag och jag fick äran att göra kortet till brudparet. För att få lite inspiration och se lite av brudparets stil fick jag se inbjudningskortet som de hade skickat ut. Jag hämtade upp lite färger och den ganska enkla stilen till kortet från inbjudningskortet. Bokstäver och siffror har jag stansat ut med Rollerskate (Qk) och hjärtana är lånade så jag vet inte riktigt tillverkaren av dem. När kortet öppnas ser det ut så här:
Har lämnat insidan fri till att skriva en hälsning. Jag fick även en beställning på en ask till presenten. Använde samma färger som till kortet så de ska höra ihop. I klämman som stänger till asken överst är det tänkt att det ska sitta lite vanligt presentsnöre men hade inte satt fast det när korten togs.
Och så här ser det ut tillsammans.
Ha en bra Alla hjärtans dag! Kram



torsdag 12 februari 2009

Valentin

Jag har fått en beställning på ett namnsdagskort till Valentin-dagen. Namnet skulle vara med och så skulle det vara hjärtan, annars fick jag fria händer. Jag bestämde mig för att göra kortet i blå nyanser istället för de traditionella alla hjärtans dag färgerna. Hjärtana har jag stämplat med silver och sedan embossat med hologram (syns inte så bra på bilden) och för att skapa detaljer i hjärtana har jag färglagt ett par partier med röd akvarellpenna. Bokstäverna är Rollerskate (QK).




Mer blogg candy

Det finns många härliga blogg candy ute just nu. Fram till den 16 februari har man möjligheten att vara med i utlottningen av denna enorma blogg candy i House of Inspirations blogg. Det har inte blivit så mycket pysslat den senaste tiden men ett lite annorlunda Alla hjärtans dags kort har jag hunnit göra. Hoppas jag hinner lägga upp det lite senare ikväll.


tisdag 10 februari 2009

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Lotta att lägga upp det kortet som finns i min sjätte mapp och är det sjätte kortet i denna mappen. Kul utmaning! Mitt kort blev ett kort på vår hund Morrgan som älskar att bli fotograferad och här poserar så att husse kan ta ett bra kort på honom. Jag utmanar Carina, Mill@n och Jenny att göra samma sak, leta upp den sjätte bilden i den sjätte mappen och lägg upp den i din blogg.

måndag 9 februari 2009

Bloggcandy

I Skapa hobbys blogg lottar de ut detta rosa blogg godis fram till den 14 februari. Jag är mycket för att ha med något rosa på mina kort just nu så detta ville jag inte missa. En annat blogg godis som jag inte vill missa är dessa underbara blommor som BellaMio har gjort och som hon lottar ut i sin blogg. Tror att det är sista dagen idag, så skynda ditt!

Ha en trevlig kväll!




fredag 6 februari 2009

Tack-kort

Idag tänkte jag passa på att lägga upp detta tackkortet som jag gjorde för ett tag sedan. Kortet är gjort helt utan stämplar. Det är inte ofta jag gör kort på utan något som är stämplat så det är ganska utmanande för mig. Denna gången tog jag min revolution till hjälp, till fotohörnen och bokstäverna. Bokstäverna kommer från Jolly alfabetet. Tack för titten och ha en trevlig kväll! Kram



torsdag 5 februari 2009

Tags

Fick igår en sista minuten beställning på ett kort som skulle ges bort med ett paket idag. Det fick bli något mycket enkelt... Tagsen har jag stansat ut med Nesting tags till Revolution och så fick jag använda mina tulpaner igen :-)
Baksidan lämnade jag vitt för en hälsning till den som skulle få paketet.


tisdag 3 februari 2009

Magnolia kort

Här kommer ett kort med min nya Magnolia stämpel, min allra första Magnolia stämpel faktiskt men absolut inte min sista :-) Först provade jag att färglägga Tilda med mina ProMarker men det blev inte alls bra så istället fick det bli med akvarellpennorna som vanligt. Iren har jag stansat ut från alfabetet från Jolly (QK) och siffrorna kommer från Rollerskate (QK).





måndag 2 februari 2009

Ett kort till en blivande pensionär.

Här kommer det andra kortet från pysselkvällen. Hade tänkte göra det sista på det igår, men ibland blir det inte riktigt som jag har tänkt. Kortet ska ges till en kollega som snart går i pension och vad passar inte bättre än Penny Blacks igelkott i solstollen... På det gula i mitten av blomman har jag satt lite 3-D lack för att få lite liv i blomman och på de små blommorna på motivet har jag satt lite stickles. De gröna blommorna har jag embossat i guld.
På insidan av kortet har jag satt ett vitt papper till att skriva en hälsning på. Som en bakgrund/ram till hälsningen har jag stämplat swirlar och sedan chalkat med ganska kraftiga drag.
Tack för att du tittade in och lämna gärna en kommentar innan du går.

söndag 1 februari 2009

Pysselkväll :-)

I onsdags träffade jag Pernilla och Carina för en liten pysselkväll, det var ett tag sedan sist så det var riktigt roligt. Jag påbörjade två beställningskort, blev tyvärr inte riktigt färdigt med något av dem i onsdags men har nu gjort klart det ena. Det blev ett vårigt kort med tulpaner på. Tulpanerna har jag köpt hos Pysselmyran och är en av mina favoritstämplar, det kommer bli många fler kort med dem nu den närmsta tiden. Det andra kortet hoppas jag att jag hinner göra klart under dagen och kanske lägger upp det i kväll. Men nu är det dags att gå ut och gå en riktigt lång runda med hunden och njuta av snön som har lagt sig här under natten.

Ha en bra dag!

Kram